Работна среща в ИАБЧ на г-жа Райна Манджукова и г-жа Невин Чалъшкан – учител в БНУ „Св. Кирил и Методий“, Истанбул, Турция
07.06.2024

Гост в Изпълнителна агенция за българите в чужбина днес бе г-жа Невин Чалъшкан – учител в БНУ „Св. Кирил и Методий“, Истанбул, Турция.

В срещата с изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова и училищният преподавател участва и експертът отговорен за Турция – г-жа Ели Башева. Г-жа Чалъшкан отправи специални поздрави и благодарности към ръководството на ИАБЧ от името на г-жа Павлина Копано – директор на учебното заведение.

Учителката изказа и огромната си радост и възхищение от учениците в училището, които всяка година, взимат участие в ежегодните конкурси организирани от Изпълнителна агенция за българите в чужбина - за рисунка, литературна творба и музиклно изпълнение. През тази година има и отличени ученици от училището в конкурсите за рисунка и литература.  

Училищният преподавател сподели още и за участието на учебното заведение в много и различни, проекти и инициативи, като разказа за направената от учениците презентация със събрани факти, фотографски материали, печатни издания и интервюта по проекта „Приносът на Цариградските българи в професионалния спорт на Република Турция  през 20 век“ по Национална програма „ Неразказаните истории на българите“ с подкрепата на МОН.

На срещата се обсъдиха и възможностите за съвместни бъдещи партньорства и инициативи.

Снимки: ИАБЧ  

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта