Новини
Работна среща при изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова
06.12.2023

На 06.12.2023 г. в ИАБЧ се състоя работна среща на изпълнителния директор на агенцията г-жа Райна Манджукова с г-жа Радка Георгиева от Малага. Г-жа Радка Георгиева е училищен ръководител и преподавател в българското училище „Родина“ в Малага.

Училището е сред активните участници в ред родолюбиви инициативи – фестивали и конкурси, организирани от или с подкрепата на агенцията.

Предстои 10-о юбилейно издание на престижния празник на българската духовност – „Български дни в Малага“. Инициативата има подкрепата на местната испанска администрация в Малага. Разчита на партньорство от страна на агенцията още от първото и издание.

През годините на празничната сцена са се качвали различни формации за български фолклор в Испания. Отделни концертни програми са изнасяли участници от България.

В дните на предстоящия голям празник на българската духовност ще има още едно знаменателно събитие: откриване на паметник на Светите братя Кирил и Методий в Малага.

Инициативата на Асоциация „Малага – България 2010“ и Българско неделно училище „Родина“- Малага има подкрепата на всички организации на сънародниците в Малага, посочват инициаторите.

На срещата г-жа Георгиева разказа детайли по подготовката на празника и програмата.

Асоциация „Малага – България 2010“ е открила дарителска сметка в евро за събиране на дарения за изработването и монтирането на барелефа: IBAN: ES32 2103 3001 9200 3003 0978, SWIFT/BIC UCJAES2M, получател: Asociacion Malaga-Bulgaria-2010.

Г-жа Радка Георгиева представи специална покана от името на асоциация и училище изпълнителният директор г-жа Райна Манджукова да бъде гост на празника в Малага през април 2024 г. В срещата участваха и директорът на дирекция "БО и ИД" г-н Валерий Радолов и г-н Димитър Карарусинов, държавен експерт, дирекция "БО и ИД", референт за Испания.

Снимка: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта