Новини
Работилница за мартеници бе организирана в Българското посолство в Осло
26.03.2024

Деца от българската диаспора в норвежката столица, учители от българското неделно училище „Родна реч“, родители и възрастни с афинитет към традициите се събраха по покана на посланик Десислава Иванова, за да направят мартенички, с които да закичат близките и познатите си в първия мартенски ден, както и да приготвят кошница с мартеници за гостите на приема по повод Националния празник.

Майсторенето премина в разговори на роден език, спомени за България, но и разкази за хилядолетната българска традиция в първия мартенски ден и за благопожеланията и очакването за събуждане на природата, с което тя се свързва.

За повече настроение и промотиране на знанието за българската традиционна култура сред малките ни сънародници в Норвегия посланик Иванова и желаещи бяха сложили традиционни празнични български одежди от различни краища на страната ни.

Специални благодарности изказаха и от Посолството на Р България в Осло на директора на БНУ „Родна реч“ г-жа Жасмина Средкова за логистичното съдействие по организацията на работилницата.

Снимки: Посолството на Р България в Осло

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта