Празничен концерт в БНУ “Васил Левски” - Кеймбридж
17.06.2024

БНУ “Васил Левски”- Кеймбридж посрещна 24 май с дългоочакваната добра новина за акредитация и че е включено в Официалния списък на българските неделни училища в чужбина на МОН.

С празничен концерт БНУ “Васил Левски” - Кеймбридж отбеляза 24 май - Ден на българската просвета, култура и славянска писменост.

Културната програма, подготвена от учениците на училището, беше обогатена с два танца на Детския фолклорен клуб “Хорце” със създател и ръководител Гергана Соколова. Третият танц беше представен от Анна Колева и Николай Георгиев, а Александра Дойкова от подготвителната група рецитира “Аз съм българче” на финала на тържеството.

В знак на почит, всички гости изпълниха химна на светите братя Кирил и Методий, след което по традиция беше изнесено знамето на училището от Константин Иванов, Яна Манолова и Анна Колева, под звуците на химна на България.

Борислава Петкова, учител на “Шумна група” беше отличена с благодарствена грамота “Доброволец на годината” и плакет на училището за насърчаване на доброволческата култура, за дейната подкрепа, градивност и професионализъм през цялата учебна година. Благодарствена грамота “Млад доброволец на годината” получи ученичката Алина Соколова, която помага на първокласниците да развият четенето си, както организира и мобилната библиотека в училището.

Училищният празник продължи с фолклорни танци, ръководени от Жеко Георгиев, ръководител на клуба “Български фолклорни танци в Кеймбридж”. Училищното ръководство благодари на родителския съвет и на всички родители за подкрепата и доверието към училището от самото му откриване.

Също така беше съобщено, че през юни ще бъде обявена и програмата на БНУ “Васил Левски”- Кеймбридж за Дните на приятелството и отворените врати, които вече се превърнаха в традиция и се очакват с нетърпение и интерес от цялата общност в района.

Снимки: БНУ “Васил Левски”- Кеймбридж

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта