Посещение на г-жа Райна Манджукова в Дъблин, Ирландия
03.06.2024

В периода от 25-ти до 28-ми май изпълнителният директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова бе на посещение в Дъблин, Ирландия по покана да бъде официален гост в тържественото отбелязване на 15 годишнината на българското училище „Азбука“.

С богата културна програма, представена от учениците и техните учители, с български носии и народни танци, рецитал на български произведения, четене на стихове, прожекция на дебютния филм на Ники Колиер и изпълнение на гайда и хора от гостите от училище „Иван Вазов“ от град Арма от Северна Ирландия, Великобритания. Гости на събитието бяха и посланикът на България в Ирландия Ваня Андреева, посланик Емил Ялнъзов, извънреден и пълномощен посланик на България в Ирландия в периода 2007-2012 г., и консулът Татяна Караджова.

На 26 май г-жа Манджукова и посланик Андреева имаха удоволствието да присъстват на тържество по повод края на учебната година на българско училище „Христо Ботев“ в град Туламор и да се срещнат с учителите, учениците и техните прекрасни родители, които полагат грижи да не бъде прекъсната връзката с България.

По-късно през деня в посолството на България в Дъблин беше организирана среща на г-жа Манджукова с активни представители на българската общност в Ирландия, в т.ч. българските асоциации „БОКЦИ“, „Райна Княгиня“, дружество „Васил Левски“ и четирите български училища – „Райна Княгиня“ в Дъблин и Корк, „Васил Левски“ в Шанън, „Азбука“ в Дъблин и „Христо Ботев“ в Туламор.

На 27 май г-жа Манджукова проведе среща с ръководството на училище "Райна Княгиня" от Дъблин и Корк.

Срещите бяха изключително интересни и полезни.

Снимки: Посолство на България в Дъблин, Ирландия

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта