Новини
Откриване на новата учебна година в детска градина „Виетнам-България“ в Ханой
14.09.2023

Новата учебна година в детската градина „Виетнам-България“ в Ханой започна на 5-ти септември. Официалното и тържествено откриване беше съпроводено с кратка културна програма с участието на деца от учебното заведение, които изпълниха български песни и танци.

Поздравително писмо към всички деца, ученици и учители за успешна година е изпратил и виетнамският президент Во Ван Туонг, споделя директорката на детската градина г-жа Чан Бик Чи.

Участие в тържеството взеха около 90 деца, а сред официалните гости бяха заместник-секретарят на Общинския народен комитет Хай Ба Чънг г-жа Во Тхи Май Анх, председателят на Дружеството за приятелство “Виетнам-България“ в град Ханой г-жа Ле Тху Ха, директорката на детската градина „Виетнам-България“ г-жа Чан Бик Чи, учители, родители и гости. От българска страна бяха поканени новоназначеният посланик на Република България в СР Виетнам Павлин Тодоров и неговата съпруга.

Българският посланик отправи сърдечни поздравления от името на посолството по случай откриването, като изрази гордостта си, че едно от най-големите и престижни детски учебни заведения във виетнамската столица носи името и на България и продължава да бъде жив символ на българо-виетнамското приятелство повече от 40 години. Той изказа и своите приветствия за усилията на учебното и общинското ръководство за подобряване на качеството на учебната среда, така, че и в бъдеще децата да проявяват способностите и да продължават да развиват талантите си.

Информация и снимка: Посолство на Република България в Ханой

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта