Новини
Международен конкурс за авторска приказка на тема: "Имаш само това, което си дал"
28.05.2024

Творческа къща Щъркелите, с подкрепата на Министерство на културата и Изпълнителната агенция за българите в чужбина към Министъра на външните работи, отправя покана към младите хора да се включат в Международен конкурс за авторска приказка на тема: "Имаш само това, което си дал". Изпълнителната агенция от няколко години подкрепя инициативите на творческата къща Щъркелите, като сме съумели да привлечем доста  български училища извън граница, с които е работено активно и успешно.

РЕГЛАМЕНТ

Конкурсът е посветен на добротворството и способността ни да споделяме с любов и щедрост нашите духовни, емоционални, интелектуални и материални притежания. Колкото повече даваме, толкова повече ставаме богати, защото споделената доброта и съпричастност се умножават безпределно, създавайки силна и подкрепяща общност. По-богат е онзи, който дава, а не този, който иска всичко само за себе си.

Във виртуалната галерия за детско и младежко творчество ПАСТЕЛКО можете да видите как добротворството е представено в картини от малките художници на България. Задачата на участниците в конкурса е да изберат картина от галерия ПАСТЕЛКО, по която да напишат приказка и да облекат посланието на рисунката в думи.

Когато изпращате своите авторски текстове, трябва да посочите коя картина ви е вдъхновила да напишете своите фантазии.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи до 10 до 18-годишна възраст от всички страни по света. Творбата трябва да бъде изпратена на родния език на автора, придружена с превод на английски език.

Творбите трябва да са оригинални и е недопустимо участието им в други конкурси.

 

Конкурсът се провежда в две възрастови групи:

 

Първа група: от 10 до 14 години

Втора група: от 15 до 18 години

Материалите да се изпращат в електронен вид, на e-mail: pastelko.storks@gmail.com.

 

Комплектът материали за участие трябва да съдържа:

 

Файл с авторската творба. След нея трябва да са посочени името и авторът на избраната рисунка, както и линк от сайта на ПАСТЕЛКО където тя е публикувана. Избраната рисунка може да е публикувана в секцията Галерия, секцията Новини, или да е от колекциите на школите или децата. Файлове се приемат само в .doc и .docx формат.

 

Апликационна форма (попълнена на компютър, в .doc/.docx формат;

 

Декларация от родител;

 

Няколко снимки на всеки участник (до 5 бр.) с отлично качество и резолюция не по-малка от 1000 рх по късата страна.

 

Не се допускат изписани на ръка Апликационни форми, както и снимки с лошо качество, които не отговарят на условията – те няма да бъдат допуснати до участие в конкурса.

 

Творбите ще бъдат оценявани от 8-членно жури. Наградените творби ще бъдат публикувани в сайта на Галерия ПАСТЕЛКО - https://pastelko.storks.biz/ и ще получат материални награди.

 

За повече информация вижте ТУК:  Регламента на конкурса и рекламният банер.

 

https://pastelko.storks.biz/news/mezhdunaroden-konkurs-imash-samo-tova-koeto-si-dal/

Снимки: Творческа къща Щъркелите

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта