Новини
Конкурс "Българите кои сме ние" на Фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" с подкрепата на ИАБЧ
23.10.2023

Изпълнителната агенция за българите в чужбина отправя покана към младите хора от българските общности в чужбина да се включат в конкурс на тема „Българите кои сме ние“.

Прекрасно е, ако повече млади хора носят в сърцето си духа на миналото и чрез филмите, игрите научени от баба и приказките научени от нея се обогатяват и израстват като личности.

Големите награди очакват своите победители, а ние очакваме идеи, разкази или истории, свързани с нашата история, известни личности допринесли за прославяне на България по света, а те не са никак малко именно защото зад най-великите открития на човечеството почти винаги неизменно стои българин.

Вашите идеи ще послужат за основа на сценариите и предложения за филми /игрални и документални/. Екипът на Сдружение „Арлекин“ предлага съдействие при написването на сценария и заснемането на филмите. Обучението и консултациите ще бъдат във виртуална „видео класна стая“ или присъствено. Обучението във виртуалната ни „видео класна стая“ ще даде възможност да се включат повече български деца живеещи извън пределите на родината.

Крайният срок за записване и подаване на идеи е 30.11.2023г.

Първи етап - представяне на идеите на имейл адрес: bulgaritefestival@abv.bg

Предложените идеи за сценарии от младите автори, трябва да бъдат в обем

до три страници. Авторите на одобрените от професионално жури състоящо

се от историци и кинотворци сценарии преминават курс на обучение за

написване на сценарий.

За регламент и програма - ТУК

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта