Новини
Коледно тържество, организирано от Клуб за български народни танци „На хорото“
12.12.2023

На 9 декември 2023 г. в българо-македонската източноправославна църка „Св. Св. Кирил и Методий“ в Торонто се проведе коледно-новогодишното тържество на Клуб за български народни танци „На хорото" с художествен ръководител Гергана Спасова. В събитието взеха участие над 250 представители на българската общност в Торонто, Ниагара Фолс, Брамптън, Китченер и Аврора. Участие в тържеството взеха и представители на танцовите състави и музикално-певчески формации в Торонто, Ниагара Фолс и Китченер, които представиха кратка музикална програма.

Почетни гости на събитието бяха извънредният и пълномощен посланик на Република България в Канада Пламен Георгиев и генералният консул на Република българия в Торонто Велислава Панова.

В приветственото си слово посланикът благодари на организаторите и участниците за усилията, които полагат за запазване на българските традиции и култура и за всеотдайността им за поддържане на духа на българщината далеч от родината, като пожела на всички много здраве и весели празници.

Генералният консул Велислава Панова връчи наградата на ИАБЧ, плакет и грамота, на ръководителя на Клуб за български народни танци „На хорото“ Гергана Спасова, като благодари за приноса на танцовия клуб за съхраняването и популяризирането на българския дух, култура и идентичност в Канада.

След официалната част тържеството по традиция продължи с много хора и танци и се радваше на голям интерес и дейно участие на всички гости.

Снимки: ГК Торонто

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта