Новини
Коледен спектакъл в Италия
14.12.2023

На 10 декември  2023 г. във филиала на българско училище "Абагар" в гр. Нетуно се проведе голям коледен спектакъл,  на който присъстваха представители на българската общност и техните семейства, както и приятели - италиански граждани от целия регион Лацио. Спектакълът беше организиран от Българско неделно училище "Абагар" и администриращата го културна асоциация "Вирту" със специалното участие на танцова група "Роза Дамасцена" към културна асоциация "Роза Дамасцена ", Анцио, Италия.

"Коледна приказка за доброто" беше името на спектакъла, чрез който талантливите  дечица от филиалите на училището в Рим  и Нетуно предадоха своето послание към нас, възрастните, за един по-добър свят за живеене – без войни, насилие и омраза.

"Прекрасен, цветен и завладяващ спектакъл за принцеси, джуджета, феи и добри магии, в който главни герои бяха ДОБРОТО, НАДЕЖДАТА, ПРОШКАТА, ЛЮБОВТА, ЧОВЕКОЛЮБИЕТО! Облякохме тези най-истински човешки добродетели в червено-златна коледна премяна, зазвуча прекрасна музика и се насладихме на най-красивия коледен танц, който не свършва в полунощ, а оставя в сърцата незабравими спомени!"

Добавихме и най-изящното бижу – българските народни танци, представени ни от танцова група „Роза Дамасцена“, Рим и Анцио и от детската група по народни танци от филиала ни в Нетуно с ръководител Милена Евгениева – Иванова."

Скъп гост на празника беше Н.Пр. г-н Тодор Стоянов, Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Италия, който поздрави с настъпващите светли празници прекрасните деца на БНУ “Абагар“, техните преподаватели, родители и многобройните гости в залата. 

Едно събитие, което показа добрите резултати от съвместната работа на българските организации зад граница, насочена към национално единение и приемственост на традициите за младите българчета в регион Лацио.

„Светли празници за Вас и екипа на Агенцията от училищната общност на БНУ "Абагар", Рим, Нетуно, Ладисполи, Италия!“, пожелават на всички от училището.

Снимки: Училище „Абагар“ Рим, гр. Нетуно

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта