Новини
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина – г-жа Райна Манджукова танцува хоро с всички българи на 10-та годишнина на „Български дни в Малага“
09.04.2024

Почетният гост на културния фестивал „Български дни в Малага“ – изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова пристигна в гр. Малага специално за откриването на първия български паметник в Испания и за връчването на наградите от международния проект „Творчество без граници“ 2024 на 5 и 6 април 2024г.

Г-жа Манджукова беше сред първите, които подкрепиха инициативата на училище „Родина“ и Асоциация „Малага – България 2010“ за изграждането на монумента на Светите братя Кирил и Методий в гр. Малага. Развълнувана след поставянето на цветята тя сподели, че от този момент българската идентичност ще има още една опорна точка, вече и материализирана.

По време на изпълненията на сънародниците ни тя даде личен пример за обединение и зад граница като се включи в хоро заедно с домакините и гостите.

Текст и снимки: Асоциация "Малага - България 2010"

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта