Новини
Дискусионен форум - „Медийни политики и Българо-Сръбските взаимоотношения актуални проблеми и предизвикателства“
29.04.2024

В края на вече изминалата седмица във Факултета по журналистика и масова комуникация се проведе Дискусионен форум на тема „Медийни политики и Българо-Сръбските взаимоотношения актуални проблеми и предизвикателства“.

На събитието присъстваха бележити личности като г-н Иван Николов от КИЦ Босилеград. Академици като проф. Лозан Митев и доц. Ангел Джонев, генералният консул на България в Ниш, г-н Димитър Цанев, д-р Валентин Янев и др.

От страна на Изпълнителна агенция за българите в чужбина присъстваха Констандина Бело  и референтът за Република Сърбия - г-жа Ива Крумова, която разказа за опита на агенцията с институциите на българите в западните покрайнини.

Докладите на всички участващи се обединиха около това, че българската политика, по отношение на медийното отразяване на проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини и като цяло в Сърбия, трябва да бъде по-активна, каквато е от страна на сръбската държава.

Форумът завърши със заявка, че ще има редица срещи и събития по тези теми, както на експертно ниво, така и пред студентите по журналистика.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта