Новини
Детска Театрална Школа в Кипър “Храмът на Мелпомена“ с две първи награди
17.04.2024

Детската театрална школа в Кипър „Храмът на Мелпомена“ представиха постановката „Приказка за другото овчарче“ от сборника „Анините приказки“ на Стефан Цанев в рамките на Международния фестивал „Децата на България“ в Чикаго. 

Вдъхновител и художествен ръководител на школата е актрисата Моника Мелеки, която от 34 години живее и твори в Република Кипър. Школата е част от Българския Театър в Кипър „Храмът на Мелпомена“ създаден през 2016 година от актрисите Юлия Бациева и Моника Мелеки.

„Тази година с голяма радост взехме участие в Международния Фестивал „Децата на България” в Чикаго, Америка и получихме 1-ва награда в раздел Поетичен Танцов Театър, както и 1-ва награда за Костюм. Децата бяха толкова щастливи “, споделя с огромна радост Моника Мелеки.

С гордост и много положителни емоции Моника Мелеки, разказва и за представянето на постановката „Приказка за другото овчарче“, която са представили и в „Българско училище в Пафос“; БНУ „Паисий Хилендарски“, Лимасол и в БНУ „Народни Будители“, Паралимни, като се планира и представянето и в Ларнака, Дали и Никозия в Кипър.

Детската театрална школа в Кипър подготвя вече и следващите си стъпки в тази посока, а именно Фестивал за децата на България от целия свят, който ще бъде в Кипър под наименованието “Храмът на Мелпомена“.

От школата са в процес на подготовка и на Арт лагер в Кипър заедно с Иглика Пеева поетеса и ръководител на Театралната група „Артистисимо“ от Русе, за децата на България по целия свят.

„Готови сме да представим постановката и на още по-големи сцени, пред още прекрасни зрители, училища и сънародници по света,  стига да ни поканите. Ще сме щастливи да споделим с вас нашето творчество.“, споделят желанието си ръководителите на школата.

Снимки: Моника Мелеки

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта