Новини
Българският музикант от Чикаго Светлин Радославов (Svet) гостува в ИАБЧ
12.01.2024

Изпълнителна агенция за българите в чужбина посрещна гости от една от най-големите български общности зад граница, а именно Чикаго. Българинът покорил САЩ и станал разпознаваем от участието си в един от най-популярните световни музикални формати на международната музикална сцена Светлин Радославов и неговият най-верен другар в живота и на музикалната сцена неговият брат Ясен Радославов се срещнаха с част от ръководството и екипа на Агенцията.

На срещата изпълнителният директор запозна гостите с основните дейности на Агенцията и представи инициативите, които се организират с цел съхранение на българския дух и култура в чужбина. Обсъдиха се възможности, как съвместно биха могли да си сътрудничат по отношение на организирания от него Фестивал на български таланти в Чикаго, на който Svet дава сцена на талантливи български деца от Америка.

В разговорите на музиканта с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина - Райна Манджукова и директорът на дирекция „БО и ИД“ Валерий Радолов се включиха и референтът за Северна Америка – Иванка Славчева, както и главният експерт д-р Йоанна Драгнева.

Засегнаха се и теми за възможности за бъдещи съвместни проекти в областта на музикалната култура и специализирана дейност на участниците, която ще бъде отразена в културния календар на Агенцията за 2024 година.

Повече за творчеството на Светлин Радославов (Svet) вижте в посочените линкове:

Culture (original song):

https://www.facebook.com/share/v/EKKtvSbZ4fsXjB58/?

 

Моя България:

https://www.facebook.com/share/v/esP9BhiahaFoLmxM/?

 

Youtube links:

Katerino Mome feat. (Bulgarian children of Chicago)

https://youtu.be/S8rQ6ILXRyQ?feature=shared

 

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта