Български студенти от Грьонинген организираха Българска пролетна Гала по случай 24 май
30.05.2024

При голям интерес премина събитието организирано от българските студенти в Грьонинген по повод отбелязването на празника 24 май.

Гостите се потопиха в красотата на българския фолклор, изпълнен в джазови аранжименти от нашите студенти в консерваторията. Програмата продължи под звуците на джаз изпълнения на талантливите български студенти.

Освен за прекрасната музика, гостите отвориха сетивата си и за изложбата на български автори - студенти по приложни изкуства. Представените произведения отразяваха техните творчески виждания и търсения в контекста на съвременното мултикултурно общество.

Представител от страна на Изпълнителна агенция за българите в чужбина бе д-р Йоанна Драгнева – отговорна за българските младежки и студентски организации зад граница. Тя има честта да връчи поздравителен адрес от името на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина – г-жа Райна Манджукова по случай 24 май.

Присъстваха български студенти от цяла Холандия и от много градове в България, като: Варна, Пазарджик, Велико Търново, София, Пловдив, Силистра, Русе и Бургас. Българската пролетна Гала бе уважена и от много чуждестранни гости.

Събитието бе и добър повод настоящото ръководство на Bulgarian society Gronignen да предаде щафетата на следващите, които бяха бурно аплодирани от своите връстници.

Програмата завърши изключително емоционално с традиционни хора, водени от три прекрасни млади момичета, облечени с рокли в цветовете на българското знаме. „Емоцията беше завладяваща.“, споделят впечатленията си гостите след събитието.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта