Благодарствен адрес за осъществено сътрудничество, изпратен от Франция
25.06.2024

През 2024 г. Българското училище „Иван Вазов“ в Париж,  основано към Асоциация „Христо Ботев“ – Париж, отбелязва 10 години от създаването.

Какъв по-красив повод за равносметка: десетки ученици през годините са извоювали награди в десетки международни конкурси, провеждани с участието на български деца извън България.

Тук детското творчество е издигнато на пиедестал. Детската креативност, въображение и вдъхновение са разбирани като кауза и възможност за самоизразяване на младият човек.

Като форма на обучение училището предлага и присъствено обучение, и дистанционна форма на обучение, и индивидуално обучение.

Училището е сертифицирано от МОН. То поддържа обучение по български език и литература, история и география на България.

Децата преминават през различни ателиета: танцов състав, театрално студио, кръжок по художествено слово, училищен хор.

Юбилеят се отбелязва с голям празничен концерт. И не само така. Провежда се  и много представителен Международен литературен конкурс.

Голямата заслуга за осъществяването на дейностите и взаимодействията с партньорите е на доц. дпн Елена Сачкова, училищен ръководител и г-жа Янета Димитрова, преподавател, ръководител на творческо ателие.

Бихте се изненадали, може би, колко интензивно и с каква отдаденост се работи тук: вторник- студио по журналистика, четвъртък – вокално студио, петък - ателие по рисуване.

Снимки: Благодарствен адрес

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта