20-години Български хор и училище „Гергана“ – Ню Йорк, САЩ
03.06.2024

Българският хор и училище „Гергана“ в Ню Йорк, САЩ, отбеляза с тържествен концерт 20-годишната си активна просветителска дейност. Гости на празника бяха генералният консул на България в Ню Йорк – г-н Ангел Ангелов, бивши и настоящи учители и възпитаници на училището. Училището получи поздравителни адреси от българските държавни институции: президента на Република България Румен Радев; министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков; Изпълнителния директор на Агенцията за българите в чужбина. Г-н Ангелов връчи на училищния ръководител Нели Хаджийска почетен плакет на Агенцията за "значителен принос на училище "Гергана" в съхраняването и разпространението на българското езиково и музикално и културно-историческо наследство сред най-младите сънародници в град Ню Йорк и региона".

Повече за събитието – на Фейсбук-страницата на училището:

  1. 20-годишнина на "Гергана" - Ню Йорк, 19 май 2024
    ТУК

  2. “Химн балада за Кирил и Методий” по текст на прекрасния съвременен български поет Николай Милчев и музика на Димитър Костанцалиев по време на 20-годишния юбилеен празник на училище "Гергана" на 19 май 2024 г.. Изпълняват деца от 3 и 4 клас:
    ТУК

  3. Драматизация на "Дядовата ръкавичка" на 19 май 2024 г.:
    ТУК

  4. "Аз съм българче" в изпълнение на Марго от 1 клас:
    ТУК

  5. "Един неразделен" трети гергански клас очарова публиката на 20-годишнината на училището на 19 май 2024 г. с драматизацията "Урок по български":
    ТУК

Повече за предстоящи и минали събития и концерти на учениците от училище „Гергана“ в Ню Йорк – на сайта на училището:  https://www.gergananyc.com/

Снимки: ИАБЧ и екипа на училището

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта